ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΨΗΦΟ-ΚΟΥΒΑΛΗΤΩΝ
Σχετικά με το άρθρο σας Συμβούλιο Απόδημης Ρωμιοσύνης, επειδή γνωρίζω καλά το θέμα νομίζω, ότι όλοι εδώ στην Ελλάδα έχετε λανθασμένη αντίληψη, για το πώς βλέπει η αμερικανική ομογένεια το ΣΑΕ.
Το ΣΑΕ ήταν δημιούργημα τού πασόκου Γρηγόρη Νιώτη, ενός ανίδεου και αμόρφωτου ανθρώπου και εξ αρχής έκρυβε κουτοπόνηρες σκοπιμότητες «αξιοποίησης», τουτέστιν εκμετάλλευσης των ομογενών πράγμα, που από την πρώτη στιγμή δεν πέρασε απαρατήρητο από την ομογένεια, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις. Τα ξέρω όλα, γιατί ήμουν εκεί!
Το 1995 εξέλεξαν με πραξικοπηματικό τρόπο τον Άντριου Άθενς, έναν 33 βαθμών Μασόνο από το Σικάγο να ηγηθεί του ΣΑΕ, «γιατί είχε πρόσβαση στο εβραικό λόμπυ». Όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων μετέπειτα ο Άθενς απετέλεσε τον αντιπρόσωπο τού εβραικού λόμπυ στην Ελλάδα, όπως είχαν προβλέψει και όσων γνώριζαν τη διαδρομή του στο Σικάγο. Ο Νιώτης ποτέ δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το τεράστιο σκάνδαλο τού ΣΑΕ. Και όπως βλέπουμε η κοροιδία, για να μην πω προδοσία, συνεχίζεται.
Αντιγράφω για την ενημέρωση των αναγνωστών σας από το ομογενειακό «Καλάμι» (kalami.net):
ΣΑΕ:
ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΤΗΚΕ
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τα πονηρά παιχνίδια στ΄ όνομα των απόδημων
από τούς «ηγέτες» του κι Έλληνες πολιτικούς
Πολύ χρήμα των Ελλήνων φορολογούμενων, μοιράζεται γι΄ αργόσχολα «γραφεία» των περιφερειών και «ταξίδια» των «ηγετών» τού ΣΑΕ. Το... συνταγματικά κατοχυρωμένο (άρθρο 108, παρ. 2), Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), είναι ανύπαρκτο ως νομικό πρόσωπο στην Ελλάδα, αλλά «λειτουργεί» με νόμο τής Ελλάδας (3480/2006 - ΦΕΚ 161/Α΄/2.Αυγ.2006). Η ΓΓΑΕ διοχετεύει τα κονδύλια στις περιφέρειες μέσω άλλης «επιχείρησης» (Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού), που έβαλε πλώρη και γιά... «μπίζνες» με την έγκριση των «ηγετών» τού ΣΑΕ και την ενθάρρυνση πολιτικών στην Αθήνα.
Aναπάντητα
τα μεγάλα ερωτήματα της ομογένειας, γιατί η -κάθε- ελληνική κυβέρνηση
επιμένει να κρατά στη ζωή γιά μιά 10ετία, ένα νεκρό οργανισμό, δίνοντάς
του εκατομμύρια ευρώ, χωρίς αυτός ν΄ αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο
τού 4-5% των απόδημων...
Επειδή η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», στην ιδρυτική παγκόσμια συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριο 1996, με την παρουσία τής πολιτικής ηγεσίας κι αντιπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων από τις πέντε ηπείρους, φάνηκαν οι προθέσεις των διεφθαρμένων και μη Ελλήνων πολιτικών: Άλλους ψήφισαν οι αντιπρόσωποι, άλλους επέβαλαν ως «ηγέτες». Λίγα χρόνια αργότερα, παρέδωσαν και το ΣΑΕ στο οικουμενικό Πατριαρχείο, δείχνοντας έτσι σε τι «εκτίμηση» είχαν τους απόδημους 'Ελληνες.
* * *
Στα χρόνια που ακολούθησαν από την ίδρυση τού ΣΑΕ αποδείχτηκε η έλλειψη σοβαρότητας, που χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολιτικούς: Με αντάλλαγμα αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, φαγητά κ.λπ. στους μόνιμους ημιμαθείς αντιπροσώπους των ημιδιαλυμένων ομογενειακών οργανώσεων, δημιούργησαν ομαδούλες ψηφοκουβαλητών, γιά να ελέγχουν έτσι τους απόδημους.
Αλλά η άγνοια, που χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολιτικούς γιά τα περί της ομογένειας, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα ελεγχόμενο ΣΑΕ - έκτρωμα, το οποίο η ομογένεια ουδέποτε αγκάλιασε.
Το γεγονός, ότι παρά τα εκατομμύρια ευρώ, που δαπάνησε και δαπανά η ελληνική κυβέρνηση γιά 13 χρόνια, παρά την χυδαία παραπληροφόρηση μέσω των κρατικών βασικά ΜΜΕ, παρά την εξαγορά των μόνιμων ψώνιων, προεδροπαραγόντων της ομογένειας, το ποσοστό των Ομογενών, που αντιπροσωπεύονται στο ΣΑΕ δεν ξεπέρασε -έστω τυπικά- το 5%.
Από τις ειδήσεις, Δεκέμβριος 2006: Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δεν υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο στην Ελληνική Επικράτεια!
Η παραδοχή αυτή έγινε εκ μέρους τού δικηγόρου τού ΣΑΕ ως απάντηση στα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Γρηγορίου εκ μέρους τής Διεθνούς Ενώσεως Ελληνικών Κοινοτήτων τής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών «Πόντος».
Αποτέλεσμα τής ανυπαρξίας τού ΣΑΕ ως νομικού προσώπου στην Ελληνική Επικράτεια ήταν η απόρριψη τού σχετικού αιτήματος από τον αρμόδιο δικαστή. Από σχετική έρευνα, που διενήργησαν οι ενδιαφερόμενοι προέκυψε, ότι ως νομικό πρόσωπο υφίσταται μόνον το «Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού», το οποίο παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο ΣΑΕ, ενώ μέσω αυτού διακινούνται και τα σχετικά κονδύλια προς τις περιφέρειες. Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εναντίον του ΣΑΕ μετά την σύγκλιση τού ιδρυτικού συνεδρίου τού ΣΑΕ τής νέας περιφέρειας τής Μαύρης Θάλασσας στο Γκελεντζίκ τής Νότιας Ρωσίας, η οποία δημιουργείται βάσει τού νέου σχετικού νόμου (3480). |
«Ελεύθερη Έρευνα»
Όλες
οι παραπάνω -άγνωστες για τους περισσοτέρους- ατασθαλίες, μηχανορραφίες
και βυζαντινισμοί, που περιγράφετε, επαληθεύουν ως πολύ εύστοχο τον
τίτλο τού άρθρου μας για το ΣΑΕ: Συμβούλιο Απόδημης Ρωμιοσύνης, στο οποίο γράφαμε για τους ομογενείς: «Ρωμιοί
φύγανε και ρωμιοί παραμείνανε (με μοναδική ίσως εξαίρεση, το ότι δεν
είναι επιρρεπείς στη διαφθορά, αφού ζούν σε χώρες, όπου υπάρχει μια
συλλογική κουλτούρα υπευθυνότητας, αξιοκρατίας κ.λπ.).» Αυτά ισχύουν γιά ένα μεγάλο μέρος των ομογενών σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα τού εάν το ΣΑΕ εκπροσωπεί ή όχι την πλειοψηφία τους.
Και συνεχίζαμε: «Κατά τα άλλα εξακολουθούν να κουβαλούν όλους τούς παραπλανητικούς μύθους, τις ανούσιες φοβικές εμμονές και τα ολέθρια συμπλέγματα τής (β)ρωμηοσύνης» χειραγωγούμενοι δε από τις κατά τόπους εκκλησίες.
https://www.freeinquiry.gr/
ΡΩΜΙΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ!!
ΡΩΜΙΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ!!
- Ρωμιός < (κληρονομημένο) μεσαιωνική ελληνική Ρωμαῖος (πολίτης του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, του Βυζαντίου), < ελληνιστική κοινή Ῥωμαῖος (πολίτης του Ρωμαϊκού κράτους) < λατινική Romanus, Ῥώμη Roma[1]
Αρβελέρ: Να σταματήσουμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες!
GEORGE SOROS : ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Αλβανίδα ιστορικός: Οι Έλληνες είναι Αλβανοί
Αλβανική προπαγάνδα στα σχολεία
Γνωρίστε τους Ούντις - Ένα έθνος Αλβανων απο τον Καυκασο - life
Το χωριό Νιτζ στο Αζερμπαϊτζάν, κατοικείται από τους απογόνους των Αλβανών του Καυκάσου. Οι Ούντις είναι ένα αρχαίο έθνος, με μεγάλη και πλούσια ιστορία.
Σήμερα υπάρχουν μερικές χιλιάδες Ούντις σε όλο τον κόσμο.
Περίπου 4.000 ζουν, στο Νιτζ. Το χωριό δεν βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου των Αλβανών του Καυκάσου. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτή η γη, ανήκε πάντα στους Ούντις.
Γνωρίστε τους Ούντις - Ένα αρχαίο έθνος με μεγάλη ιστορία
Το χωριό Νιτζ στο Αζερμπαϊτζάν, κατοικείται από τους απογόνους των Αλβανών του Καυκάσου. Οι Ούντις είναι ένα αρχαίο έθνος, με μεγάλη και πλούσια ιστορία.
Σήμερα υπάρχουν μερικές χιλιάδες Ούντις σε όλο τον κόσμο.
Περίπου 4.000 ζουν, στο Νιτζ. Το χωριό δεν βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου των Αλβανών του Καυκάσου. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτή η γη, ανήκε πάντα στους Ούντις.
«Στο αλβανικό κράτος του
Καυκάσου υπήρχαν 26 φυλές. Οι Ούντις ήταν μία απο τις πιο ισχυρές.
Ξεχώριζαν για την πίστη τους, τη Βίβλο, τη γλώσσα τους και τα γραπτά
τους κείμενα»
υποστηρίζει μιλώντας στο euponews, o Όλεγκ Ντανακίρι, διευθυντής του πολιτιστικού κέντρου των Ούντις.
Ο Χριστιανισμός ήταν η επίσημη θρησκεία της Αλβανίας του Καυκάσου. Οι Ούντοι της Νίτζ διατήρησαν την πίστη τους, ακόμα και στη σοβιετική εποχή, όταν δεν υπήρχε χώρος προσευχής. Μία αρχαία εκκλησία αναστηλώθηκε το 2007. Ο ιερέας που θα λειτουργεί εδώ, αυτή την περίοδο σπουδάζει σε θεολογική σχολή στο εξωτερικό.
«Οι Ούντις είναι πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι. Η γλώσσα τους είναι μια σπάνιας ομάδας γλωσσών του Καυκάσου. Ανήκουμε στην χριστιανική εκκλησία της Ανατολής. Τώρα στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την ανεξαρτησία της αλβανικής εκκλησίας στο Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε ο Ρόμπετρτ Μομπίλι, επικεφαλής του χριστιανικού κέντρου της πόλης.
Τα χριστιανικά σύμβολα πάντα ήταν κομμάτι της καθημερινότητας των Ούντις. Τα κοστούμια των μουσικών παραμένουν ίδια εδώ και αιώνες, και έτσι διηγούνται την ιστορία μιας πίστης.
«Εδώ μπορείτε να δείτε έναν αρχαίο σταυρό της Αλβανίας του Καυκάσου. Στην πίσω πλευρά υπάρχει ένας ήλιος με οκτώ βέλη. Συμβολίζει το προσκύνημα στο Ισραήλ. Όποιος φοράει αυτό τον σταυρό, σημαίνει πως βαφτίστηκε εκεί» υποστηρίζει ο μουσικός, Κάρλεν Σχιρβάνι
Οι Ούντις ξεκινούν να μαγειρεύουν, μόνο όταν η ζύμη έχει την ευλογία του θεού. Η τσουκνίδα είναι το κύριο συστατικό του Αφάρ. Αυτό το άγριο φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και στην αρχαιότητα αποτελούσε πηγή δύναμης για τους φτωχούς
Σύντομα η κοινότητα του Νίτζ θα εκδώσει βιβλίο με 100 σπάνιες συνταγές των Ούντις.
«Έμαθα να το μαγειρεύω από τη μητέρα μου. Εκείνη είχε διδαχθεί από τη γιαγιά μου. Τώρα εγώ μαθαίνω την κόρη μου να μαγειρεύει. Το Αφάρ είναι δύσκολο φαγητό, δεν είναι εύκολο να γίνει. Αυτό το πιάτο θα υπάρχει όσο εμείς, οι Ούντις βρισκόμαστε σε αυτόν τον κόσμο. Θα είναι πάντα ένα μέρος της ζωής μας» λέει η Ρίτα Ντανακίρι.
Οι Ούντις μιλούν την γλώσσα των Αζέρων, όμως κυρίως χρησιμοποιούν την δική τους, γλώσσα. Το αρχαίο αλφάβητο έχει αντικατασταθεί από λατινικά γράμματα, που είναι πιο εύκολα για τα μικρά παιδιά.
Νέα σχολικά βιβλία δημοσιεύονται κάθε χρόνο. Η δημιουργός τους και δάσκαλος , Βενέρα Αντόνοβα, ετοιμάζει τα ηλεκτρονικά λεξικά από Ούντι στα αγγλικά και από Ούντι σε Αζέρικα.
Ο Γκριγκόρι άρχισε να γράφει ποιήματα στην γλώσσα των Ούντις, όταν ήταν μικρό αγόρι.
Υποστηρίζει πως αυτή είναι η γλώσσα του Θεού.
Το βράδυ που συνάντησε την δημοσιογράφο του euronews, δούλευε ένα ποίημα που πρόσφερε ως δώρο γενεθλίων στη μητέρα του.
«Η μητρική μου γλώσσα είναι η μούσα μου. Οι ήχοι της είναι τόσο τέλειοι. Μου επιτρέπει να μεταφράζω την ομορφιά του κόσμου σε λέξεις» υποστηρίζει ο ποιητής Γκριγκόρι Μεσάρι.
Όταν φτάσαμε στο Νίτζ, το χωριό ετοιμαζόταν για μια μεγάλη γιορτή. Δύο νέοι άνθρωποι παντρεύονται, όμως οι παραδόσεις τηρούνται. Γι’ αυτό και νεαρά κορίτσια βοηθούν τη νύφη να ετοιμαστεί.
Το ψωμί κόβεται πάνω από το κεφάλι της. Αυτό σημαίνει πως από εδώ και μπρος, εκείνη είναι υπεύθυνη για την οικογενειακή εστία.
Την ίδια ώρα, ο γαμπρός ξυρίζεται. Οι επισκέπτες δίνουν χρήματα για τον επαγγελματία κουρέα. Η αποστολή του είναι πολύ σημαντική.
«Όταν
ένα παιδί γεννιέται είναι μωρό, μετά γίνεται παιδί και μετά έφηβος. Όμως
για να γίνει άνδρας πρέπει να παντρευτεί. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος.
Αυτό το ξύρισμα συμβολίζει το μεγάλο βήμα προς την ενήλικη ζωή. Δείχνει ότι γίνεται άνδρας» υποστηρίζει ο Αλεξάντρ Κανκάλοβ.
Το τελετουργικό του γάμου, έχει τις ρίζες του στην εποχή που οι άνδρες έφευγαν για κυνήγι, ώστε να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Κάποιος πυροβολεί ένα στόχο. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα κρεμμύδι που κρέμεται από το δέντρο.
Αυτός που θα πετύχει τον στόχο έχει την τιμή να παραδώσει το όπλο στο γαμπρό.
«Από το Νίτζ φεύγουμε για τα Γκομπουστάν, γνωστά και ως «φλεγόμενα βουνά».Έτσι αποκαλούν οι ντόπιοι τα περίφημα ηφαίστεια λάσπης. Θα γνωρίσουμε την μαγική τους δύναμη στο επόμενο επεισόδιο του προγράμματος «Η ζωή των Αζέρων» μεταδίδει η απεσταλμένη του euronews, Γκαλίνα Πολόνσκαγια.
theologos vasiliadis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου